بازار سهام در هفته گذشته وضعیت متعادلی را سپری کرده و سهامداران هفته نسبتا آرامی را تجربه کردند. در هفته گذشته و دقیقا مطابق با پیشبینیهای قبلی، نرخ دلار نیمایی در بالای ۲۷ هزار تومان تثبیت شد.
نکته قابل توجه اینکه با وجود افزایش قابل توجه در نرخ دلار نیمایی در ۸ ماه گذشته، کماکان روندی افزایشی در نرخ دلار نیمایی مشاهده میگردد؛ بنابراین و با حفظ شرایط فعلی، به نظر میرسد به زودی
شاهد افزایش نرخ دلار نیمایی به بالای ۲۸ هزار تومان
نیز خواهیم بود.
رشد در نرخ دلار نیمایی به بهبود چشمانداز سودسـازی بسیاری از شرکتها کمک کرده و جذابیت آنهـا برای سرمایهگذاری را افزایش میدهد. تنها نکته منفی بازار فعلی، ارزش پایین معاملات است که نشان میدهد هنوز هم اعتمادسازی کافی به بازار سهام اتفاق نیفتاده اسـت.
تداوم روند صعودی در بازار سهام میتواند سبب اعتمادسازی و جذب سرمایهگذاران به بازار سهام شـود. کماکان اعتقاد داریم در صورتی که بازار سهام به وسیله یک شوک پرقدرت حمایت شود با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از بازار در شرایط ارزندگی نیز قرار دارد شاهد ورود پول پرقدرت به بازار و پایان یافتن روند نزولی خواهیم بود.
در ارتباط با پیشبینی وضعیت آتی بازار نیز قابل ذکر است که در شرایط فعلی انتظار ریزش قابل توجه در بازار سهام دور از ذهن بوده اما کماکان سیگنال قطعی برگشت بازار صادر نشده است.
سیگنال برگشت بازار زمانی صادر میگردد که شاهد ورود پول پرقدرت به بازار و افزایش شدید ارزش معاملات باشیم؛ بنابراین و در شرایط فعلی، هر چند که به نظر میرسد بازار شرایط خوبی دارد و انتظار ریزش قابل توجه در بازار سهام وجود ندارد اما افزایش ارزش معاملات میتواند به عنوان سیگنال قابل اتکا برای برگشت بازار در نظر گرفته شود.
در ارتباط با قیمتهای جهانی، به طور کلی هفتهای پرنوسان ولی در مجموع منفی را شاهد بودیم. کاهش حدود پنج درصدی در قیمت انواع نفت در کنار کاهش حدود شش درصدی در شاخص LME و همچنین کاهش بیش از دو درصدی در شاخص GSCI P&S نشان از وضعیت منفی در کلیت بازارهای کالایی جهان در یک هفته گذشته دارد.
از مهمترین کامادیتیهای تاثیرگذار در بورس نیز میتوان به فولاد، مس، آلومینیوم، سرب، روی، ذغالسنگ و سنگ آهن اشاره کرد که در مجموع این کامادیتیها نیز وضعیت نسبتا پرنوسانی را در یک هفته گذشته تجربه کردند.
در هفته گذشـته و از بین کامادیتیهای مهم در حوزه صنایع، مس، آلومینیوم، روی و سرب وضعیت بدی را از نظر قیمتی تجربه کردند؛ به خصوص مس که ریزش بیش از شش درصدی را در یک هفته گذشته تجربه کرد؛ شایان ذکر است که از بین کامادیتیهای مهم بر روی بازار سهام، تنها فولاد هفته خوبی را از نظر قیمتی تجربه کرد.
با وجود نزولی که در قیمت نفت در یک هفته اخیر شاهد بودهایم، قیمت نفت برنت به عنوان یک شاخص معتبـر در زمینـه قیمتگذاری نفـت در جهان، نسـبت بـه یـک سـال گذشـته بیـش از ۹ درصـد افزایـش داشته است. لازم بـه ذکر است که قیمت نفت برنت در یک ماه اخیر نزدیک به ۳ درصد ریزش را تجربه کرده است.
قیمت جهانی طا نیز با وجود نوسانات بالایی که دارد اما در یک سال گذشته در مجموع تغییر خاصی را تجربه نکرده و قیمت آن اکنون نسبت به سال قبل تغییر کمتر از ۳ درصدی داشته است؛ این درحالی است که در یک سال گذشته، قیمت انواع نفت همانطور که اشاره شد به طور میانگین رشد بیش از ۹ درصدی، قیمت ذغالسنگ رشد بیش از ۱۰۰ درصدی، قیمت آلومینیوم ریزش حدود ۱۰ درصدی، قیمت روی ریزش حدود ۱۲ درصد، قیمت سرب ریزش حدود ۸ درصدی و قیمت مس ریزش نزدیک بــه ۱۸ درصدی را تجربه کردهاند.
شایان ذکر است که قیمت فـولاد نیز به عنوان یکی از مهمترین کامادیتیهای موثر بر بازار سهام ایران در یک سال گذشته ریزش حدود ۱۴ درصدی را تجربه کرده است.