بازار چشم انتظار افزایش ارزش معاملات

۲۶/۱۰/۱۴۰۱ 15:39

در هفتـه گذشـته و بـا وجـود نوسـانات بالا، در مجمـوع بـازار نسـبتا متعادلـی را شـاهد بودیـم. مدتـی اسـت کـه بـازار شـرایط خوبـی نـدارد و هـر هفتـه شـاهد کاهـش شـدید در ارزش معاملات و تـدوام خـروج پول حقیقی‌ها از بازار سـهام هسـتیم. ریـزش وحشـتناک چنـد وقـت اخیـر در کنـار عـدم عملکـرد قابـل قبـول حقوقی‌هـا و بازارگردان‌هـا از یـک طـرف و عـدم وجـود برنامـه مـدون و حمایتـی قاطـع از بازار توسـط مسـولین از طرف دیگر سـبب شـده اسـت کـه سـرمایه‌گذاران علاقـه زیـادی بـه سـرمایه‌گذاری در بـازار سـهام از خـود نشـان ندهنـد.

همیـن موضـوع نیـز در ارزش معامالت خود را نشـان داده و سـبب شـده اسـت کـه به صـورت مداوم شـاهد خروج پول حقیقیها و کاهش ارزش معاملات از بازار سـهام باشـیم. در شـرایط فعلی، از بین رفتن امید در بازار سـهام و عدم اقبال سـرمایه‌گذاران بـرای سـرمایه‌گذاری در ایـن بـازار بـه وضوح قابل مشـاهده است.
هیـچ برنامـه مـدون و مشـخصی بـرای بهبـود وضعیـت بـازار سـهام مشـاهده نمیشـود و جلسـات انجـام شـده در ایـن زمینـه حداقـل تا کنون نتیجه قابل قبولی را به همراه نداشـته اسـت. سـرخوردگی سـهامداران و عدم تمایل سرمایه‌گذاران به سـرمایه‌گذاری در بازار سـهام سبب شده است ارزش معاملات بـه شـدت افـت کنـد و همیـن موضوع نیـز یکی از علـل اصلی تـدوام در رونـد نزولـی بـازار سـهام اسـت. 

در ارتبـاط بـا بازارهـای جهانـی نیـز قابـل توجـه اسـت که بعـد از چندیـن هفته نـزول، بـه نظر میرسـد قیمت‌هـای جهانی تا حـدود زیـادی به تعادل رسـیده‌اند. در هفتـه گذشـته بـا وجـود نوسـانات زیـاد، امـا در مجمـوع هفته، قیمت‌های جهانی تقریبا صعـود و نزول قابل توجهـی را تجربـه نکردند.
ریزش‌هـای وحشـتناک چنـد ماه اخیـر در قیمت‌هـای جهانی، چشـم‌انداز سودسـازی بسیاری از شـرکت‌ها را با چالشی جدی مواجـه کـرده بـود؛ امـا توقف نسـبی در سـقوط آزاد قیمت‌های جهانـی در سـه هفتـه گذشـته سـبب شـده اسـت تا حـدودی امیـدواری بـه بازارهـای جهانـی برگـردد. هر چند هنـوز هم برای اطمینان یافتن از وضعیت پایدار قیمت‌های جهانی زود اسـت امـا وضعیـت تقریبا پایدار قیمت‌ها در دو هفته قبل، میتواند پایانـی بـر ریزش‌های وحشـتناک چند مـاه اخیر باشـد. مطابق بـا تحلیل‌هـای قبلی، به نظر میرسـد نـرخ دالر نیمایـی در بالای ۲۶.۰۰۰ تومان تثبیت شـده اسـت.

افزایش نرخ دلار نیمایی به عنـوان اتفاقـی بسـیار جـذاب بـرای عموم شـرکت‌های بورسـی محسـوب می‌گردد که در صورتی که به صورت همزمان شـاهد رشـد قیمت‌های جهانی نیز باشـیم این موضوع می‌تواند اتفاق بسـیار جذابی برای بازار سـهام محسـوب شود.
کمـاکان اعتقـاد داریم با توجه به شـرایط مناسـب در نـرخ دلار نیمایـی و چشـم‌انداز صعـودی آن، در صورتـی کـه قیمت‌هـای جهانی نیز از شرایط نزولی خود خارج شود و وضعیت آن کمی بهبود پیدا کند، رشد بازار سهام در بلندمدت و به علت شرایط مناسـب بنیـادی، دور از انتظـار نخواهـد بود. شـایان ذکر اسـت کـه بـرای رشـد سـریع بـازار در کنـار توقـف در ریـزش قیمت‌های جهانـی، بایـد ارزش معاملات نیـز افزایش چشـمگیری داشـته باشـد که تا کنون چنین سـیگنالی را نیز مشاهده نکرده‌ایم. به بیانی سـاده‌تر، تنها در صورتی میتوان انتظار رشـد سریع در بازار سـهام را داشـت کـه ریزش قیمت‌های جهانی متوقـف گردد و شـاهد افزایـش ارزش معاملات نیـز باشـیم کـه تا کنـون هیچ کـدام از این سـیگنال‌ها را مشـاهده نکرده‌ایم.
در ارتبـاط بـا قیمت‌هـای جهانی، بـه طور کلی هفته‌ی پرنوسـان ولی در مجموع متعادل-مثبت را شـاهد بودیم. ریزش حدود شـش درصـدی در قیمـت انـواع نفت در کنار رشـد حدود سـه درصـدی در شـاخص LME و همچنیـن ریـزش حـدود یـک درصـدی در شـاخص P&S GSCI نشـان از وضعیـت نسـبتا متعادل-مثبـت در کلیـت بازارهـای کالایی جهـان در یک هفته گذشـته دارد. از مهمتریـن کامادیتی‌های تاثیرگـذار در بورس نیز میتـوان بـه فولاد، مـس، آلومینیوم، سـرب، روی، ذغال‌سـنگ و سـنگ آهـن اشـاره کـرد کـه در مجمـوع ایـن کامادیتی‌ها نیز وضعیت نسبتا پرنوسانی را در یک هفته گذشته تجربه کردند.

در هفتـه گذشـته و از بیـن کامادیتی‌هـای مهـم بر بازار سـهام، روی، اوره، سـنگ‌آهن، فولاد و مـس وضعیت نسـبتا خوبی را از نظـر قیمتـی تجربـه کردند؛ به خصـوص روی و اوره که رشـد بیـش از هفـت درصـدی را در یک هفته گذشـته تجربـه کردند؛ شـایان ذکـر اسـت کـه سـایر کامادیتی‌هـای مهـم بـر روی بـازار سهام نیز هفته نسبتا متعادلی-مثبتی را از نظر قیمتی تجربه کردند.
بـا وجـود نزولـی کـه در قیمت نفـت در یک هفته اخیر شـاهد بودهایـم، قیمـت نفـت برنـت بـه عنـوان یـک شـاخص معتبـر در زمینـه قیمت‌گـذاری نفـت در جهـان، نسـبت بـه یـک سـال گذشـته بیش از ۴۰ درصد افزایش داشـته اسـت. لازم به ذکر اسـت کـه قیمـت نفت برنـت در یک مـاه اخیر تقریبـا ۹ درصد ریزش داشـته اسـت.
قیمـت جهانـی طلا نیـز بـا وجـود نوسـانات بالایی کـه دارد اما در یـک سـال گذشـته در مجموع تغییر خاصـی را تجربه نکرده و قیمـت آن اکنـون نسـبت بـه یـک سـال قبـل ریزش کمتـر از ۳ درصـدی داشـته اسـت؛ ایـن درحالـی اسـت کـه در یـک سـال گذشـته، قیمـت انـواع نفـت همانطـور کـه اشـاره شـد بـه طور میانگیـن رشـد بیـش از ۴۰ درصدی، قیمت ذغال‌سـنگ رشـد حـدود ۱۶۰ درصـدی، قیمـت آلومینیـوم ریـزش حـدود ۵ درصـدی، قیمت روی رشـد حـدود ۱۰ درصدی، قیمت سـرب کاهـش حـدود ۱۵ درصـدی و قیمـت مـس ریـزش حـدود ۲۰ درصـدی را تجربـه کـرده اسـت.
شـایان ذکـر اسـت کـه قیمـت فولاد نیـز بـه عنـوان یکـی از مهمتریـن کامادیتی‌هـای موثـر بر بازار سـهام ایران در یک سـال گذشـته ریـزش حـدود ۲۵ درصـدی را تجربـه کـرده اسـت.

دانلود فایل مقاله

بازار چشم انتظار افزایش ارزش معاملات

هفته منتهی به ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۱ - بولتن شماره ۱۰۸

از طریق لینک زیر فایل کامل این مقاله را دانلود نمایید.

دریافت فایل
دیدگاه تان را بنویسید

نظر خود را درباره این مقاله بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *