بازار سهام در هفته گذشته وضعیت خوبی نداشت و سرمایهگذاران هفته تلخی را تجربه کردند. با وجود اینکه از نیمه دوم سال ۱۳۹۹ تا کنون ریـزش زیـادی در قیمت سهام عموم شرکتها شاهد بودهایم اما هنوز هم سرمایهگذاران اقبال زیادی به خرید سهام از خود نشان نمیدهند.
ریـزش قابـل توجه در قیمت سهام عموم شرکتها از یک طـرف و افزایـش نـرخ ارز از طـرف دیگـر سبب شده است که چشم انداز بازار حداقل از نظر تحلیلی روشـن به نظر برسـد.
با تدوام وضعیت فعلی (ریزش شدید در قیمت سهام شرکتها در کنار رشد قیمت دلار) در ادامه و در صورتـی کـه قیمتهـای جهانـی نیـز وضعیت خوبی را تجربه کنند جاماندگی بـازار بـورس از سایر بازارها بیشـتر شده و همین موضـوع نیـز سبب خواهـد شـد جذابیـت بـازار بـرای سـرمایهگذاری افزایـش یابـد.
به عبارت دیگر، تدوام روند فعلی سبب خواهد شد عموم شرکتها از نظر قیمتی جذابیت شـوند و همین موضوع نیز میتواند در آینده سرمایهگذاران را بـه سرمایهگذاری در بازار ترغیب کند.
در بازار فعلی ناامیدی به وضوح قابل مشاهده است و بـه علـت ریزش زیـاد در قیمت سهام عموم شرکتها، سرمایهگذاران تـا حدود زیادی انگیـزه خریـد را از دست دادهاند؛ اما تدوام روند فعلی نمیتواند پایدار باشد زیرا تداوم روند فعلی چشمانداز آتی بازار را از نظر تحلیلی بسیار روشن خواهد کرد و همین موضوع انگیزه ورود پـول جدید به بازار را مهیا خواهد کرد.
ورود پـول جدید به بازار سهام میتواند برگشت بازار را تضمین کند. قابل توجه است که موارد اشاره شده بـا ایـن پیـش فـرض اسـت کـه اتفـاق غیرمنتظرهای (کاهش شدید در قیمتهای جهانی، کاهش نرخ دلار، تغییر قابل توجه در قوانین) رخ ندهد.
سیگنال برگشت بازار زمانی صادر میشود کـه شـاهد ورود پول پرقدرت بـه بـازار باشـیم؛ بنابرایـن در شـرایط فعلی، افزایش ارزش معامات میتواند بــه عنوان اولین سیگنال برگشـت بـازار در نظر گرفتـه شـود که تاکنون چنین سیگنالی را مشاهده نکردهایم.